CHCESZ  W PRZECIĄGU 30 MIN.  UZYSKAĆ
PROPOZYCJĘ FINANSOWANIA?
- SKORZYSTAJ Z FORMULARZA

Wymagane
Wymagane
Wymagane
logo_transparent_background.png

PIEC MIKROFALOWY DO SYNTERYZACJI
KAŻDEGO RODZAJU CYRKONU

 

  • Temperatura max. 1550 st.C
  • Pojemność - do 25 pkt w komorze.
  • Czas synteryzacji do 3,5 h
  • 9 Programów synteryzacji
  • Wielokrotnie mniejsze zużycie prądu dzięki wykorzystaniu magnetronu.
  • Wymiary 385 ㎜ (Szer.) x 440 ㎜ (Gł.) x 547 ㎜ (Wys.)
  • Waga 32 kg
  • Źródło zasilania AC 230V, 50㎐
  • Moc znamionowa 2000 W

 

 

n-therm.jpg

INSTRUKCJA OBSŁUGI - PDF WERSJA POLSKA

plus11pkt.png

CYRKON - DAJ SOBIE SZANSĘ NA ZWIĘKSZENIE WYDAJNOŚCI I ZYSKOWNOŚCI SWOJEGO LABORATORIUM.



Porównanie (przykładowo) ile  punktów, przy takich samych konstrukcjach zmieścimy w jednym bloczku cyrkonu.
 
Pict. 1
Przy konieczności zastosowania stabilizatora w konwencjonalnej synteryzacji mieści się: 35 punktów.
Pict. 2
Dzięki zastosowaniu pieca mikrofalowego i możliwości wyeliminowania  stabilizatora:  2 mosty okrężne i reszta korony, w sumie 46 punktów. 

SYNTERYZACJA DUŻYCH PRAC Z TLENKU CYRKONU BEZ STABILIZATORA TO FAKT CZY MIT?

Niemalże co miesiąc słyszymy o nowych rozwiązaniach które mają ulepszyć nasza pracę. Badania naukowe dowodzą, że proces syntetyzacji jest kluczowym elementem wpływającym na uzyskanie odpowiednich właściwości materiału w fazie gotowej. Kompozycja tlenku cyrkonu w fazie presynteryzowanej jest ściśle powiązana z przygotowanym dla materiału programem spieczenia. Jest faktem, że każda indywidualna modyfikacja ma znaczący wpływ na zmianę któregoś z parametrów. Podnosząc temperaturę końcową, aby wydobyć większą przezierność , obniżamy wytrzymałość na zginanie. Musimy zaakceptować ryzyko z tym związane.  Faktem jest też, że jeżeli do tradycyjnego pieca synteryzacyjnego włożymy rozwiązanie pełno łukowe i nie zastosujemy stabilizatora, podejmujemy ryzyko zdeformowania konstrukcji podczas procesu skurczu.

Czy w dobie szybko rosnących cen jest technologia, która pozwoli nam zaoszczędzić czas, materiał i energię?
Tak. To mikrofale. Technologia znana od wielu lat w naszych kuchniach pozwala na realny zysk w kilku sektorach ale i również polepszy jakość naszych uzupełnień. To fakt.

Stosując technologie mikrofalową pozbywamy się problemów z nierównomierną barwą pomiędzy koroną, a przęsłem. To fakt!

W przeciwieństwie do spiekania w tradycyjnym piecu w tej technologii uzyskujemy balans termiczny.
Fale rozgrzewają obiekt tak samo w każdym jego miejscu. Co nam to daje? Możemy zrezygnować ze stabilizacji dodatkowym elementem. Zyskamy możliwość wyfrezowania dodatkowych  punktów. To fakt.

Proces spiekania mikrofalami jest krótszy i zapotrzebowanie energetyczne kumuluje się tylko w okresie rozgrzewania czyli do 2 godzin. Zyskujemy energię. To fakt.

Czas spiekania dużych konstrukcji, dzięki balansowi termicznemu, skraca się do 6 godzin. To też fakt.

Inwestycja w technologie spiekania mikrofalami generuje realne zyski w Twoim laboratorium . To fakt.

Rozpocznij oszczędzanie już dziś.